Filmsektionen2019-11-27T11:17:17+00:00

Filmsektionen

Vår filmsektion har medlemmar från hela Blekinge med tyngdpunkt på Karlshamns kommun, vi är i dag ett 20 tal. Alla medlemmar i Fotoklubben är välkomna till filmsektionens träffar, det är ingen extra medlemsavgift för att vara med i filmsektionen.

Här produceras dokumentärer av allehanda slag, naturfilm både på landbacken och under havets yta, animation, spelfilm och även bildspel med diabilder. Det mesta görs förstås i syfte att underhålla eller av ren experimentlusta. Men viktiga budskap saknas inte heller, särskilt inte då filmkameran redovisar vad vi ställer till med i naturen. Här finns alltså aktiviteter för alla smaker. Syftet är att träffas och utbyta erfarenheter.

Vi vill öka medlemmarnas tekniska och konstnärliga kunnande, och sprida ökad kännedom om film som konstart och informativt medium. Vi vill på detta sätt få en breddning av verksamheten.
Det är viktigt att dokumentera saker och ting till eftervärlden innan de försvinner. Det kan vara gamla affärer eller gamla hantverk.

Vår medlem Anders Abrahamsson i Karlskrona har en egen biograf, den har plats för tio personer, visningar och studiebesök ordnas efter överenskommelse.

Ni som är intresserade av film hör av er. Det är inte nödvändigt att ni filmar. Vi saknar ibland någon som tycker det är roligt att agera som skådespelare eller hjälpa till med ljud eller belysning.

Är ni intresserad av vår verksamhet och vill få en kallelse till våra träffar eller om det är något ni undrar över om vår verksamhet kan ni ringa eller sända e-post till Håkan Håkansson 0454-61518, 0705117098 eller alberthah@gmail.com